Hälsotips

Drinkar med näring

Drinkar med näring

Att få i sig alla vitaminer och mineraler som krävs för ett sunt och hälsosamt leverne är inte alltid så enkelt. Ett bra sätt att tillgodogöra sig dessa näringsämnen på är att dricka juicer och smoothies som innehåller frukt, grönt och bär. Gröna, hälsosamma drinkar blir allt mer populära och i takt med att deras populäritet ökar, blir också allt fler recept tillgängliga. Testa dig fram genom att blanda olika livsmedel eller sök efter smaskiga recept på nätet. Exempel på livsmedel du kan använda är kiwi, spenat, avokado och banan.

En fördel med att dricka en del av den mat vi stoppar i oss är att de flesta av oss inte tuggar maten tillräckligt mycket. Det gör att det blir svårare för kroppen att ta upp näringen i den inte tillräckligt tuggade maten. Detta gäller även om man äter sallad eller andra hälsosamma maträtter. Genom att istället för att äta grönsaker rakt upp och ner, kan man kringgå problemet med att tugga maten genom att mixa grönsakerna i en mixer. Genom att blanda till en grön smoothie hjälper man kroppen att uppta en större del av näringen i till exempel grönsaker. Du kan också använda dig av en råsaftcentrifug som extraherar juicerna ur livsmedel och låter dig skapa härliga juicer.

En annan fördel med att blanda till näringsrika drinkar är att man kan använda blasten och andra delar som man normalt inte skulle äta. Ingefära är ett exempel på ett livsmedel som gör sig bra i olika gröna drinkar och tillför kroppen massor av antioxidanter. Dessutom hjälper ingefäran till att stimulera matsmältningen, öka blodcirkulationen och hämma inflammationer. När du gör egna juicer med grönsaker, frukt, bär och rotfrukter får du lätt i dig mer av de nyttiga livsmedlen än du skulle få genom att äta dem på traditionellt vis.